FitSoft logo

Deel 2: Complexe vraagstukken, klantvriendelijke oplossing!

“Een jaar geleden werd ik gevraagd om kartrekker te worden van het nieuwe FitSoftsysteem bij Van Riel. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Er is echt chemie tussen Ron en de medewerkers van Van Riel. Natuurlijk is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn hoor, we hebben ook wel eens vurige discussies. Maar de neuzen staan vanaf het begin dezelfde kant op, wij gaan voor hetzelfde doel: een goed systeem voor Van Riel.

Happy Flow
We waren al langer op zoek naar een goed automatiseringssysteem, maar het kwam steeds niet verder dan trekken aan een dood paard. Van Riel is een ad hoc-bedrijf waar dingen bijna nooit gaan zoals je ze van tevoren had bedacht; we hadden daarom vooral behoefte aan flexibiliteit. Net op het moment dat we dachten dat er geen systeem op onze bedrijfsvoering te bedenken viel, kwam FitSoft in beeld. Het is best een stevig project, maar de happy flow zit er echt in. Ik heb er alle vertrouwen in dat we dit voorjaar live kunnen gaan!

De Sjaak
Ik ben superuser – dat betekent eigenlijk plat gezegd dat ik de Sjaak ben bij alle problemen. Ik maak niet alleen de key-users wegwijs in het systeem, maar krijg ook alle specifieke wensen, vragen of storingen op mijn bordje. Maar mij hoor je zeker niet klagen, ik vind het een mooie uitdaging! Veel dingen pak ik zelf op. Het systeem werkt zo eenvoudig, dat een kind de was kan doen. Maar de meer ingewikkelde zaken speel ik door naar FitSoft, waarna we samen naar de perfecte oplossing zoeken. Dat werkt heel goed.

Gebruikers tevreden
De key-users hebben een belangrijke stem in het kapittel. Logisch, want zíj moeten ermee werken. Een systeem kan er nog zo mooi uitzien, als het niet werkt, sta je alsnog met lege handen. Dus als een tester meldt dat een app niet fijn werkt of de knoppen te klein zijn, gaan we daar serieus mee aan de slag. Door nu extra tijd te investeren aan de voorkant, vergroten we het gebruikersgemak en de acceptatie later in het proces.

Totaaloplossing
Alle afdelingen van Van Riel worden straks ondersteund door één systeem. Mendix draagt de database, en daaromheen zijn allerlei systemen gebouwd, die onderling communiceren. Of het nu gaat om klantenbestanden, HR, materieel of iets simpels als het beheer van relatiegeschenken – al onze processen zijn straks heel inzichtelijk en efficiënt ingericht. FitSoft maakt Van Riel klaar voor de toekomst!”

Contactformulier