SLIM: Slim Logistiek Informatie Model

SLIM is ontstaan vanuit de visie dat bedrijfssoftware in de transportwereld een stuk slimmer kan.

Dat ook kleinere en middelgrote transportondernemers toegang moeten krijgen tot een gebruiksvriendelijke applicatie om hun bedrijfsprocessen te stroomlijnen.

Als ICT manager bij een logistieke dienstverlener ervaarde FitSoft oprichter Ron Kramer een gapend gat tussen de informatiebehoeften van de organisatie en het software aanbod dat hij tot zijn beschikking had. Dit terwijl transportbedrijven steeds meer worden geconfronteerd met de uitdagingen die gepaard gaan met een toenemende margedruk, strakke levertijden en een aantrekkende transportmarkt.

Met oog op deze ontwikkelingen werd in 2016 FitSoft opgericht, vanuit de overtuiging dat doeltreffende automatisering de bepalende factor is voor de mate waarin transporteurs aan de steeds hogere eisen van hun opdrachtgevers kunnen blijven voldoen. Ons doel? Om transportondernemers te voorzien van de informatie die zij nodig hebben om hun bedrijf efficiënter te maken.

Concreet betekent dit dat we de operationele kern van een transportbedrijf op een slimme manier digitaliseren en automatiseren, zodat we voor elke order en elke rit tot een betrouwbare indicatie van de winstmarge kunnen komen. In de praktijk is dit vaak niet zo eenvoudig. Veel transporteurs vervoeren immers meerdere orders in dezelfde rit, en in de praktijk verloopt een rit lang niet altijd volgens planning.

Het produceren van accurate financiële cijfers is dan ook alleen mogelijk met een sluitende registratie van uren en kilometers. Om deze kosten boven water te krijgen, moet TMS software gebruikers de mogelijkheid bieden om transporten te plannen én te registreren zoals deze in de praktijk uitgevoerd worden. En voor veel transporteurs in het MKB is dat nu precies waar de schoen wringt…

SLIM: het TMS van de toekomst

Bij veel bedrijven wordt de planning, de uitvoering en de financiële afhandeling van de transporten geregistreerd in verschillende informatiesystemen. Vele transporten omvatten echter meer dan alleen een goederenverplaatsing van A naar B. Dit maakt het moeilijk om functionele bruggen te bouwen voor de data die zich op deze “eilanden” bevindt.

Met SLIM wordt de planning, de uitvoering, de administratie en de financiële afhandeling van de transporten in één simpele software oplossing ondergebracht. Deze applicatie draait volledig in een internetbrowser, en kan met slechts enkele instellingen aan de specifieke werkwijze van een transportbedrijf worden aangepast. Alle data wordt opgeslagen in onze veilige private cloud. Updates zijn volledig automatisch en gratis.

Bij deze frisse blik op automatisering hoort ook een eerlijker verdienmodel. Voor SLIM betaalt u als transportondernemer dan ook geen torenhoge licentiekosten vooraf, maar een vast bedrag per auto per maand.

In samenwerking met een tweetal vooruitstrevende transportbedrijven wordt SLIM momenteel afgetimmerd. Ook richten wij ons momenteel op de ontwikkeling van een Driver’s App, zodat ritgegevens via de smartphones van de chauffeurs direct beschikbaar worden.

Meer weten? Neem dan contact met ons op.